Header Ads Widget

test banner

Münferit Fikir Platformu Duyurusu

munferit.net


Münferit Fikir Platformu (MFP) Duyurusu

Münferit Fikir Platformu (MFP) olarak güncel ve siyasi konularda yazı kabul etmeye yeniden başlıyoruz. Bir süredir bu konularda yazı kabul etmememizin ve şimdi neden karar değiştirdiğimizin sebepleri şunlar:

Yazı Kabul Etmeme Sebeplerimiz:

1. Zaman ve Kapasite Sorunu:

MFP Yayın ve Yönetim Kurulu (YYK) olarak yazıları okuyup değerlendirecek vaktimiz sınırlıydı. Tüm üyeler kendi hayat akışları içerisinde yoğunlukları olduğundan dolayı her zaman vakit bulamıyordu. Platform gönüllülük esasına dayalı olduğundan ve gelirimiz olmadığından, az sayıda yazıyla ilgilenmek bile bazen kurucumuz İsa Hafalır’ın omuzlarına fazla yük bindiriyordu.

2. Kalite Kontrolü:

MFP’nin politikası, nefret söylemi içermediği sürece gelen tüm yazıları yayınlamaktı. Ancak, çok sayıda yazı geldiğinden kaliteyi sağlamak bazen zorlaşıyor ve sürekli düzeltmeler yapmamız gerekiyordu. İmla ve anlam bozukluklarının denetimi dahi ciddi bir zaman yükü oluşturabiliyordu ve açıkçası bu yükü kaldırmak bazen oldukça zorlaşıyordu.

3. Tekrar ve Kalite Sorunu:

Gelen yazılar genellikle Twitter (X) floodları gibi tekrar eden içeriklere dönüşüyordu. Oysa bizler kaliteyi artırmak, farklı ve derin analizler içeren yazılar yayınlamak istiyorduk. Bir think tank kuruluşunun yayınladığı yazıların kalitesine ve seviyesi yaklaşmayı arzu ediyorduk.

4. (The) Cemaat Konuları:

Kurucularımız güncel ve Gülen cemaatiyle ilgili konulardan sıkılmış ve bu konuları geride bırakmak istiyorlardı. Zaten bu süreç özellikle bizim açımızdan genelde negatif etkileşimleri tetikliyordu. Bu ve benzeri nedenlerle YYK üyelerimiz cemaat gündemini takip etmeyi bırakmışlardı ve bu konular mental olarak yorucu hale gelmesinden sıkılmışlardı.

Bazıları, MFP'nin susturulup susturulmadığını veya korkup korkmadığını sordu. Ancak, bu kararlarımız tamamen yukarıdaki nedenlere dayanıyordu.

Neden Karar Değiştirdik:

1. Gündemi Takip:

Bazı YYK üyelerimiz tekrar cemaat gündemini takip etmeye başladı ve mental yorgunlukları geçti. Ayrıca zaman içerisinde oluşan süreçler, MFP’nin yıllar içerisinde oluşturduğu çizginin haklılığı konusunda sanılandan daha fazla insanı etkilediğini ortaya koydu.

2. Kalite Odaklı Yaklaşım:

İlk üç madde için şu çözümü geliştirdik: Think tank sitelerinde yayınlanan yazılar gibi kaliteli yazılar yayınlamaya çalışacağız. Her gün bir yazı yerine, gerekirse ayda bir yazı olacak ama kaliteden ödün vermemeye çalışacağız. İsa Hafalır ve bir kurul üyemiz bu süreçle özellikle ilgilenecek.

3. Değerlendirme Süreci:

Gelen yazıları hızlı bir şekilde değerlendirmeye çalışacağız ve yayın kurulu olarak oy çoğunluğuyla karar alacağız, ancak yeni yayın politikası ve kriterlerimizi de uygulayacağız.

4. Objektiflik ve Subjektiflik:

Yayınlamadığımız yazılar, subjektif ve hızlı değerlendirmemize göre yetersiz bulunabilir. Yazı gönderenlerin, hızlı ve az kişiyle yapılan değerlendirmelerimizde hatalarımızın olabileceğini, değerlendiren kişilerin önyargılarının olabileceğini göz önüne almalarını rica ediyoruz. Ayrıca, YYK üyelerimizden gelen yazılara haklı olarak daha esnek ve poizitif bakabiliriz, bu konuda anlayışınızı bekliyoruz.

Yeni Yayın İlkelerimiz:

MFP’nin amaçları ve yayın ilkeleri değişmiştir. Yayın ve yönetim kurulu artık gelen yazılar üzerinde mutlak yetkiye sahiptir. Eski durumda sadece iki maddeye bağlı olarak yazılar kabul ediliyordu:

  • Yazılar MFP’nin amaçlarıyla çelişmemelidir.
  • Yazılarda genellemeler ve nefret söylemleri olmamalıdır.

Ancak, bu kriterler yeterli olmadığından aşağıdaki amaçlarımızı kaldırmış bulunuyoruz:

  • Mağdur ve mazlumların duygularını ve dertlerini anlatabileceği bir yer olmak.
  • Yazmayı, düşünmeyi ve özgürce fikir beyan edip tartışmayı teşvik etmek.
  • Toplumda adalet duygusunun oluşmasına ve yaygınlaşmasına katkıda bulunmak.

Artık aktivist amaçlarımız yoktur. Güncel siyasi ve dini konularda bilimsel analizler içeren, yeni bilgiler ve bakış açıları sunan, mantıki yönden hitap eden yazıları kabul edeceğiz. Yazılarımız, gazete yazısı seviyesinde değil, dergi makalesi ya da think tank kuruluşlarındaki analizler seviyesini yakalamaya çalışacaktır.

MFP olarak yeni dönemimizde de siz değerli yazarlarımızdan gelecek kaliteli yazıları bekliyoruz.

Saygılarımızla,

-Münferit Fikir Platformu (MFP)
author

"Sorumluluk Reddi" Konusunda Önemli Bilgilendirme:

Münferit Fikir Platformunda yazılan tüm yazılar, aksi MFP YYK tarafından belirtilmedikçe yazarların kendi görüşleridir. MFP’nin ve platformdaki diğer yazarların görüşlerini yansıtmaz veya ifade etmez.

Yorum Gönder

0 Yorumlar